VADER PEREZ: 'SPONSORWAARDE CHECO MEER DAN VERSTAPPEN EN HAMILTON OPGETELD'

De vader van Sergio Perez, Antonio Perez, denkt dat zijn zoon nog wel tien jaar in de Formule 1 blijft rijden. Hij stelt dat ‘Checo’ momenteel de ‘meest gewilde coureur’ is in F1, onder meer omdat hij meer sponsors zou hebben dan ‘Max Verstappen en Lewis Hamilton bij elkaar opgeteld’.

Vader Perez ziet 'Checo' als vaste waarde voor F1

Perez heeft momenteel nog geen contract voor volgend jaar, maar dat is volgens zijn vader slechts een kwestie van tijd. “Op dit moment is hij de meest gewilde coureur op de grid”, zegt hij stellig. Hij is er dan ook van overtuigd dat we de 34-jarige Perez de komende tijd niet met pensioen zien gaan. “Hij gaat nog tien jaar door. Kijk maar naar de leeftijd van Alonso”, voegt hij eraan toe.

Dat Perez de meest gewilde coureur in de Formule 1 zou zijn, heeft volgens zijn vader onder meer te maken met zijn sponsorwaarde. “Checo heeft veel mogelijkheden. Hij is de meest gewilde coureur in de F1 van dit moment en bovenal heeft hij de meeste sponsors, meer dan Max en Hamilton bij elkaar opgeteld”, beweert Antonio. “De beste promotor van alles ter wereld is Sergio Perez. Er is nooit merchandising van hem over, want het is altijd heel snel uitverkocht."

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko zijn de laatste tijd bijzonder te spreken over de prestaties van Perez, die een sterke seizoensstart had en in de meeste F1-races als tweede wist te eindigen achter Verstappen. Over de voorwaarden voor een contractverlenging lijken de partijen het nog niet helemaal eens te zijn: Perez wil een meerjarig contract, terwijl Red Bull daarin terughoudend is.

2024-04-24T11:20:48Z dg43tfdfdgfd